Sanzgu pyysi tekemään postauksen, koska ei ehdi itse vielä kokeiden takia. Kokeita on tulossa myös mulle, torstaina maantiedon koe, ja ensi viikolla lisää. Mutta joo, tästä on taas tulossa ihan kivan pitunen postaus, koska on tapahtunut kaikenlaista, ei tosin mitään maailmaa mullistavaa mutta ihan kertomisen arvoista.

Tein perjantaina muffinsseja, ja ne onnistuivatkin aika hyvin : ) Niistä olisi pitänyt tulla isompia, koska taikinaa olisi pitänyt laittaa enemmän vuokiin, mutta pienensin vähän määrää ja tuli useampi, ihan kivan kokoisia kuitenkin. Tässä pari kuvaa ja ohje jos joku on kiinnostunut. Reseptin löysin muuten netistä.

 

 

                                                         

                                                         

 

 

Ohje:

200 g rasvaa

2½ dl sokeria

3 kananmunaa

4½ dl vehnäjauhoja

½ dl tummaa (leivonta)kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

100-150 g tummaa suklaata

2 dl maitoa

Anna rasvan pehmetä vähän aikaa huoneen lämmössä ennen leipomista.                                                                                                                  Sekoita rasva ja sokeri vatkaimella. Lisää munat voimakkaasti vatkaten.

Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniliinisokeri, ja lisää se rasva-sokeri seokseen.                                                                                  Rouhi suklaa ja lisää se joukkoon, ja maito viimeisenä. (Lisäsin itse maidon ennen suklaarouhetta, koska taikina meni niin paksuksi.)

Jaa isoihin amerikanmuffini vuokiin ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.                                                                                              Lopuksi voit ripotella tomusokeria siivilän läpi muffinssien ollessa vielä lämpimiä. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilasin perjantaina myös netistä kaksi Tokio Hotelin levyä, Schrei - So Laut Du Kansst :in ja Zimmer 483. Zimmer mulla tosin onkin jo, paitsi se on poltettu ja pätkii siitä syystä. Myös uusi TH t-paita lähti mukaan, kuvia tulee myöhemmin :)

Tänään meillä oli koulussa hiihtoa, piti hiihtää hiihtomajalle 4 kilsaa ja siellä tein vielä kaverini kanssa parin kilsan kierroksen. Hiihdimme myös sieltä pois, ja matkaa tuli kaiken kaikkiaan n. 10 km. Onneksi iskä tuli hakemaan jossain välissä, ja veimme samalla kaverini.

Teimme tänään köksässä silakkapihvejä ja perunamuusia, jälkiruokana oli omenapiirakkaa. Mä ja mun kaveri jouduttiin tekemään ne silakkapihvit, ja toinen pojista teki 'perunamuusin' ja toinen omenapiirakan. Voin kyllä sanoa, että ne kaksi osaa kämmätä aina kaiken, ja taas se nähtiin. Perunamuusi näytti oikeesti ihan joltakin vanilijakastikkeelta, mutta maistui ihan muulta, yllätys yllätys. Omenapiirakka oli sentään iloinen yllätys, sillä tämä meidän ryhmän 'jälkiruokaspesialisti', niin ku se itseään kutsuu, on onnistunu oikeasti pilaamaan niin monet jälkkärit että meinaa mennä oikeesti hermot, mutta tänään piirakka oli ihan hyvää : ) Oon aika ilkeä noita kahta kohtaan, ainaki miten näin ajattelen, mutta minkäs sille voi jos ei saa mitään kunnon syötävää edes köksäntunneilla. Noh, kai ne joskus oppii, toivon ainakin.

Luin tänään jonkin aikaa kokeeseen, ei meinaa oikein tulla mitään, tässä sitä nytkin ollaan vaikka pitäis olla varmaan lukemassa :P Katoin muuten äsken Oma taivas -elokuvan, joka oli tosi surullinen, mutta silti ihana :(♥ Ah, voisin jatkaa tätä postausta vielä mutta kun pitää mennä saunaan, joten moikka :)